Echografie
Het onderzoeken van de schouder vraagt om specifieke kennis en scholing. Het gewricht bestaat uit een schouderkop en een ondiepe kom waarbij pezen, spieren, en gewrichtsbanden de stabiliteit en beweging van het gewricht bewerkstelligen. Voor het onderzoek is het belangrijk om te weten of er sprake is van een trauma (een val of een plotseling kracht of ruk aan de schouder) of overbelasting. 

Tevens speelt leeftijd een rol bij de bepaling van artrose. Het is essentieel een goed beeld te hebben van de anatomie om te weten wat de beste manier is om te behandelen. Het onderzoeken van de pezen en de spieren gebeurt met echografie. Hiermee kunnen wij eventuele schade aan de pezen, slijmbeursontstekingen, slijtage van het gewricht (artrose) en kalk in de pees goed in beeld krijgen. 

Naast afwijkingen in de anatomie worden tijdens het bewegingsonderzoek stoornissen in het bewegingsgedrag van het schouderblad onderzocht, in combinatie met afwijkingen aan de wervelkolom, rib en sleutelbeen. Wij werken nauw samen met huisartsen en orthopeden om bij afwijkingen in het onderzoek snel te overleggen. 

Gezien onze uitgebreide kennis en scholing van een scala aan schouderproblemen, kunnen wij garanderen een grote diversiteit aan schouderklachten op te lossen.